Održano takmičenje IT karavana 04 u Nišu

IT karavan 04, takmičarski program Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za osnovce, u oblasti digitalne pismenosti i bezbednosti na internetu, dobio je i četvrtog finalistu.

Održano takmičenje IT karavana 04 u Nišu

Na takmičenju pod sloganom „Faca interneta“, koje je održano u Nišu, u hali „Dušan Radović“ Sportskog centra „Čair“, pobedila je osnovna škola „Stefan Nemanja“, koja se time plasirala za finale u Beogradu 22. maja. Drugo mesto zauzela je škola „Car Konstantin“, treće „Ivo Andrić“, četvrto „Dušan Radović“ i peto „Kralj Petar I“.

Đacima tih škola obratio se pomoćnik ministra za informaciono društvo i informacionu bezbednost u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sava Savić, koji je istakao da mladi znanjem i korišćenjem digitalnih tehnologija menjaju svet. „Svako od vas može biti „faca interneta“, samo ga bezbedno koristite“, rekao je Savić.

Održano takmičenje IT karavana 04 u Nišu

U ime domaćina, Grada Niša, pomoćnik gradonačelnika, Goran Milosavljević poručio je mladima da treba da iskoriste priliku da putem modernih tehnologija uče i stiču znanje, ali da se pri tome zaštite od zloupotreba.

Svi takmičari dobili su nagrade, usb-ove, VR naočare, bežične zvučnike i bežične slušalice, a pobednički tim provešće vikend u Naučno istraživačkom centru Petnica sa finalistima iz ostalih gradova: Beograda, Zrenjanina i Novog Pazara, kao i Čačka u kojem će biti održano poslednje selekciono takmičenje u utorak, 14. maja.

Održano takmičenje IT karavana 04 u Nišu

Školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja promoviše i edukuje osnovce o primeni digitalnih tehnologija u učenju, kao i o načinima zaštite od zloupotreba tehnologija, održava se četvrtu godinu za redom i uključuje oko 2000 đaka iz 25 škola.