Одржано такмичење ИТ каравана 04 у Нишу

ИТ караван 04, такмичарски програм Министарства трговине, туризма и телекомуникација за основце, у области дигиталне писмености и безбедности на интернету, добио је и четвртог финалисту.

Одржано такмичење ИТ каравана 04 у Нишу

На такмичењу под слоганом „Фаца интернета“, које је одржанo у Нишу, у хали „Душан Радовић“ Спортског центра „Чаир“, победила је основна школа „Стефан Немања“, која се тиме пласирала за финале у Београду 22. маја. Друго место заузела је школа „Цар Константин“, треће „Иво Андрић“, четврто „Душан Радовић“ и пето „Краљ Петар I“.

Ђацима тих школа обратио се помоћник министра за информационо друштво и информациону безбедност у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Сава Савић, који је истакао да млади знањем и коришћењем дигиталних технологија мењају свет. „Свако од вас може бити „фаца интернета“, само га безбедно користите“, рекао је Савић.

Одржано такмичење ИТ каравана 04 у Нишу

У име домаћина, Града Ниша, помоћник градоначелника, Горан Милосављевић поручио је младима да треба да искористе прилику да путем модерних технологија уче и стичу знање, али да се при томе заштите од злоупотреба.

Сви такмичари добили су награде, усб-ове, ВР наочаре, бежичне звучнике и бежичне слушалице, а победнички тим провешће викенд у Научно истраживачком центру Петница са финалистима из осталих градова: Београда, Зрењанина и Новог Пазара, као и Чачка у којем ће бити одржано последње селекционо такмичење у уторак, 14. маја.

Одржано такмичење ИТ каравана 04 у Нишу

Школска кампања Министарства трговине, туризма и телекомуникација која промовише и едукује основце о примени дигиталних технологија у учењу, као и о начинима заштите од злоупотреба технологија, одржава се четврту годину за редом и укључује око 2000 ђака из 25 школа.