Одржан трећи Економски и финансијски форум за Медитеран у Милану

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Татјана Матић, учествовала је на трећем Економском и финансијском форуму за Медитеран, који је одржан јуче и данас у Милану.

На Миланском форуму, који окупља више од 2500 представника влада, јавних институција, као и представника финансијског и приватног сектора, учествовали су између осталих и премијер Италије Марио Монти, као и генерални секретар Европске банке за обнову и развој Енцо Кватрочоке.

Теме Форума биле су програми и мере који за циљ имају пружање подршке малим и средњим предузећима, мрежама за снабдевање електричном енергијом и енергијом из обновљивих извора, инфраструктури, медијима и новим технологијама.

Татјана Матић је, говорећи на Форуму, подржала иницијативу за покретање Евро-медитеранског центра за развој малих и средњих предузећа, који има за циљ успостављање успешног партнерства између јавног и приватног сектора у наведеним областима.

Она је такође  изразила очекивања да ће иностране компаније пронаћи интерес да инвестирају у Србију, узимајући у обзир да наша земља има потписане споразуме о слободној трговини са Русијом, Белорусијом и Казахстаном, Турском, а потписница је и ЦЕФТА споразума.