Од сутра редовна авио линија између Београда и Техерана

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Ирана у Србији Хосеином Мола Абдолахијем, који га је обавестио да ће сутра, након скоро 27 година, допутовати први авион компаније „Иран ер“, на директној линији између Техерана и Београда.

Амбасадор Хосеин Мола Абдолахи је додао да ће авиони компаније „Иран ер“ на релацији Техеран – Београд – Техеран саобраћати два пута недељно, као и да су карте на тим летовима распродате све до краја лета ове године.

Од сутра редовна авио линија између Београда и Техерана

Почевши од 19. марта, између Техерана и Београда биће реализовани и чартер летови приватне иранске авиокомпаније „Кешм ер“, за чија су прва четири лета такође распродате све карте.

Љајић и Абдолахи су разговарали и о начинима да се спрече злоупотребе безвизног режима између две земље и том приликом су договорили мере којима ће бити смањена могућност тих злоупотреба.

Иранска гранична служба ће обављати појачану контролу на аеродрому у Техерану, а такође ће бити закључено и неколико билатералних споразума у области конзуларне сарадње, са циљем онемогућавања нелегалних миграција.

Амбасадор Абдолахи указао је и да је отворена нова страница у односима између Ирана и Србије и да због тога све већи број Иранаца препознаје нашу земљу као нову туристичку дестинацију