Обележен Национални дана Србије на Светској изложби Експо Астана 2017.

Помоћник министра за билатералну економску сарадњу Маја Мандрапа Гашић изјавила је на облележавању Националног дана Србије на Светској изложби Експо Астана 2017. да програм Србије има за циљ да представи културно наслеђе и богату традицију наше земље као и туристичку понуду Србије.
„Користимо прилику да се представимо пред 115 земаља колико их овде учествује и Азијским партнерима, као земља са пуно туристичких потенцијала“, рекал је Мандрапа Гашић.

Са порастом броја туриста од 13 одсто и милијардом евра прихода у 2016. години, Србија се позиционира на туристичкој мапи света, а Београд као једна од најбрже растућих континенталних туристичких дестинација у Европи, бележи све већу популарност и препознатљивост и на азијском континенту.

Облележавање Националног дана Србије на Светској изложби Експо Астана 2017, организовало је Министарство за трговину, телекомуникације и туризам уз подршку Туристичке организације Србије.
Целодневни програм је објединио културни садржај, представљање туристичке понуде и филмове о Србији, наступ уметнице Јеле Чело, академског културно уметничког друштва ЛОЛА и концерт Јелене Томашевић.

Присутнима су се обратили и заменик министра Економије Казахстана Бакенов Ернар Бакијтанович и амбасадор Републике Србије у Казахстану Владимир Матић.

Највећа светска изложба, Експо Астана 2017, отворена је 10. јуна и трајаће до 10. септембра ове године. На њој учествује 115 земаља и 20 међународних организација, очекује се преко 5 милиона посетилаца из целог света. Партнери Павиљона Србије у Астани су компаније ЕПС, НИС, Енергопројект и Феромонт Инжењеринг.

У понедељак, 10. јула на павиљону Србије у Астани биће организован Национални дан Науке и рођендан Николе Тесле.