О „Агрокору“ следеће недеље у Београду

Министарство трговине, туризма и телекомуникација ће у среду 19. априла бити домаћин састанка министара трговине и економије из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе, на којем ће се разговарати о ситуацији везаној за пословање концерна „Агрокор“.

На позив министра Расима Љајића, састанку ће присуствовати министар економског развоја и технологије Словеније Здравко Почивалшек, министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и министар економије Црне Горе Драгица Секулић.

С обзиром на то да све земље региона траже појединачна решења за изазове у пословању делова „Агрокора“ на својим тржиштима, на састанку у Београду ће бити разматране заједничке мере и активности за очување радних места, заштиту интереса добављача, као и друга питања везана за стабилност пословања поменутог концерна.

До сада је свака од влада држава у којима послује „Агрокор“ предузимала различите врсте мера, па ће састанак у Београду бити први такве врсте, где ће четири земље у овом конкретном случају заједнички наступити у заштити својих интереса.