Наставак подршке развоју ИКТ система САНУ

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић на јучерашњем састанку са председником САНУ академиком Владимиром С. Костићем, најавила је наставак подршке тог министарства пројекту развоја информационо-комуникационог система Српске академије наука и уметности.

Овом приликом договорено је и да се САНУ укључи у рад радних тела која ће припремити план опоравка спрског туризма од последица пандемије коронавируса.

Састанку су присуствовали и генерални секретар САНУ академик Зоран Кнежевић, потпредседник САНУ академик Зоран Поповић, потпредседник САНУ академик Љубомир Максимовић, академик Дејан Поповић, академик Александар Костић, као и државни секретар министарства трговине, туризма и телекомуникација Милош Цветановић и помоћник министра Милан Добријевић.

Министарка Матић обишла је Аудиовизуелни архив САНУ који је настао и развио се кроз сарадњу министарства и САНУ у претходне три године, а који дигитализује непроцењиву културно-историјску грађу и у просеку годишње сачува око два милиона записа.