Naši mladi talenti su najveće bogatstvo Srbije

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je mladim fizičarima na osvojenim medaljama na međunarodnim takmičenjima, i tom prilikom im uručila nagrade – tablete i prateću opremu, na svečanosti na Fizičkom fakultetu u Beogradu, u organizaciji Društva fizičara Srbije.

Naši mladi talenti su najveće bogatstvo Srbije

„Naši mladi talenti su najveće bogatstvo Srbije i uvek će imati podršku Ministarstva“, poručila je Matić, ističući i značajnu ulogu nastavnika u motivisanju dece da unapređuju svoje talente i veštine.

Ona je izrazila očekivanje da će mladi takmičari nastaviti da nižu uspehe u svetu, kao i da će im to pomoći u njihovom daljem obrazovanju i na profesionalnom putu.

Naši mladi talenti su najveće bogatstvo Srbije

Matić je podsetila da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prošle godine za podršku organizaciji međunarodnih takmičenja mladih iz oblasti fizike, matematike i informatike obezbedilo ukupno pet miliona dinara, od toga za Međunarodno takmičenje iz fizike – milion i dvesta hiljada, i da će nastaviti da podržava razvoj mladih talenata.

Naši mladi talenti su najveće bogatstvo Srbije

Na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi koja je održana u Bocvani od 2. do 10. decembra, ekipa mladih fizičara Srbije u kategoriji osnovnih škola, koju su činili Aleksa Sotirov, Dušan Beguš, Luka Carević, Nevena Stojković, Nikola Spasić i Aleksa Đorđević osvojila je šest bronzanih medalja.