Наши млади таленти су највеће богатство Србије

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је младим физичарима на освојеним медаљама на међународним такмичењима, и том приликом им уручила награде – таблете и пратећу опрему, на свечаности на Физичком факултету у Београду, у организацији Друштва физичара Србије.

Наши млади таленти су највеће богатство Србије

„Наши млади таленти су највеће богатство Србије и увек ће имати подршку Министарства“, поручила је Матић, истичући и значајну улогу наставника у мотивисању деце да унапређују своје таленте и вештине.

Она је изразила очекивање да ће млади такмичари наставити да нижу успехе у свету, као и да ће им то помоћи у њиховом даљем образовању и на професионалном путу.

Наши млади таленти су највеће богатство Србије

Матић је подсетила да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација прошле године за подршку организацији међународних такмичења младих из области физике, математике и информатике обезбедило укупно пет милиона динара, од тога за Међународно такмичење из физике – милион и двеста хиљада, и да ће наставити да подржава развој младих талената.

Наши млади таленти су највеће богатство Србије

На Међународној јуниорској научној олимпијади која је одржана у Боцвани од 2. до 10. децембра, екипа младих физичара Србије у категорији основних школа, коју су чинили Алекса Сотиров, Душан Бегуш, Лука Царевић, Невена Стојковић, Никола Спасић и Алекса Ђорђевић освојила је шест бронзаних медаља.