Напредује економска сарадња Немачке и Србије

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом, са којим је разговарао о унапређењу укупних економских односа између две земље, као и начинима за повећање обима билатералне робне размене.

Том приликом Љајић и Шиб су се сагласили да економска сарадња између две земље константно напредује, чему у прилог говоре и подаци о расту робне размене, која је у прошлој години премашила износ од 4,9 милијарди евра.

Потпредседник Владе Љајић је истакао да је Немачка по значају друго извозно тржиште за српске производе и највећи увозни партнер. Он је додао и да немачки инвеститори спадају у ред најважнијих страних улагача у нашој земљи, наводећи податак да у компаније из Немачке запошљавају преко 55.000 радника у Србији.

Током разговора, амбасадор Томас Шиб пренео је чврст став немачке владе да власти у Приштини што пре морају да укину дискриминаторске таксе на робу из Србије, како би се нормализовала трговинска сарадња у региону и створили услови за наставак политичког дијалога.