Nagrade za najbolje mlade fizičare

Pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin, čestitala je timu mladih fizičara koji su izabrani da predstavljaju našu zemlju na „Međunarodnoj naučnoj juniorskoj olimpijadi“ u Holandiji od 3. do 12. decembra.

Ovom prilikom, ona je uručila nagrade pobednicima Srpske fizičke olimpijade za učenike osnovnih škola, koja je održana u maju u Beogradu, u organizaciji Društva fizičara Srbije, i uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na svečanom prijemu mladih fizičara koji je priređen na Fizičkom fakultetu, Reljin je istakla da je za resorno Ministarstvo podrška i promocija nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike prioritet ne samo radi podstreka mladim pojedincima, već i radi podizanja mladih generacija na globalni konkurentni nivo.

Juniorski tim fizičara za međunarodno takmičenje izabran je na osnovu postignutih pojedinačnih rezultata na Izbornom takmičenju i na Srpskoj fizičkoj olimpijadi.

Na svečanosti na Fizičkom fakultetu uručene su i nagrade najbolje plasiranim fizičarima na Međunarodnoj olimpijadi za srednjoškolce.