Награде за најбоље младе физичаре

Помоћник министра за електронске комуникације и поштански саобраћај у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Ирини Рељин, честитала је тиму младих физичара који су изабрани да представљају нашу земљу на „Међународној научној јуниорској олимпијади“ у Холандији од 3. до 12. децембра.

Овом приликом, она је уручила награде победницима Српске физичке олимпијаде за ученике основних школа, која је одржана у мају у Београду, у организацији Друштва физичара Србије, и уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

На свечаном пријему младих физичара који је приређен на Физичком факултету, Рељин је истакла да је за ресорно Министарство подршка и промоција науке, технологије, инжењерства и математике приоритет не само ради подстрека младим појединцима, већ и ради подизања младих генерација на глобални конкурентни ниво.

Јуниорски тим физичара за међународно такмичење изабран је на основу постигнутих појединачних резултата на Изборном такмичењу и на Српској физичкој олимпијади.

На свечаности на Физичком факултету уручене су и награде најбоље пласираним физичарима на Међународној олимпијади за средњошколце.