Национални контакт центар за безбедност деце на интернету

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да ће јединствени национални контакт центар за безбедност деце на интернету почети са радом у фебруару 2017. године.

„Пројекат оснивања јединственог националног контакт центра за безбедност деце на интернету, покренут је на основу Уредбе за безбедност деце на интернету, која налаже превенцију и едукацију из ове области, као и оснивање центра за пријављивање свих врста злоупотреба интернета. Контакт центар омогућиће родитељима, наставницима, али и свим другим грађанима, као и самој деци, када посумњају да су безбедност или права детета на интернету угрожена, да пријаве такав случај или сумњу, али и да се информишу о потенцијалним опасностима на интернету“, изјавила је Татјана Матић.

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету

“Осим сузбијања злоупотреба и унапређења онлајн безбедности деце, пројекат има за циљ и превенцију и едукацију, као и подизање нивоа дигиталне писмености код свих грађана Србије, које укључује и указивање на предности коришћења ИКТ-а у образовању, пословању, свакодневном животу“, додала је државни секретар, истичући да ће у раду овог центра бити укључене и друге надлежне институције, као што су МУП, Министарство просвете, Министарство здравља и Министарство рада и социјалне политике.

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету

Контакт центар за управљање инцидентима и пружање подршке информационој безбедности и безбедности деце на интернету, који оснива Министарство трговине, туризма и телекомуникација, у сарадњи са компанијом Asseco SEE, најављен је на радном доручку са медијима у хотелу Envoy у Београду.