Могуће повећање квоте за извоз говеђег меса у Турску

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић састали су се данас у Анкари са министром пољопривреде и шумарства Турске Бекиром Пакдемирлијем и министарком трговине Рухсар Пекџан.

Могуће повећање квоте за извоз говеђег меса у Турску

На састанцима са министрима Пакдемирлијем и Пекџан, Љајић и Недимовић су затражили повећање квоте за бесцарински извоз говеђег меса за додатних 5.000 тона, што је начелно прихваћено са турске стране. Коначан одговор Турске биће познат након консултација унутар институција у Анкари.

Такође, било је речи и о могућности добијања квоте за извоз говеђег меса са костима које до сада није било на режиму слободне трговине, о чему ће надлежна министарства две земље наставити разговоре.

Двоје турских министара су истакли да ће убрзати ратификацију Споразума о слободној трговини, како би и остали производи што пре могли да се извозе у бесцаринском режиму. Ратификација Споразума о слободној трговини се очекује најкасније до краја октобра ове године.