Министарка Матић свечано отворила Градски парк у Врању

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић данас је заједно са градоначелником Врања, отворила обновљену зелену оазу у центру града, врањански Градски парк.

За досадашњу реконструкцију Градског парка у Врању, Министарство трговине, туризма и телекомуникација определило је 40 милиона динара. Овај парк један је од најстаријих у Србији и његова обнова замишљена је по угледу на његов изглед из периода пре другог светског рата.

У потпуности је обновљен мобилијар, дечије игралиште, летња позорница, стазе су поплочане, инсталирана ЛЕД расвета, постављене шаховске табле, а нови изглед добио је и централни плато испред споменика Бориславу Станковићу. Парк је добио и музички павиљон и фонтану.

”Ресорно Министарство је у последњих пет година определило 61 милион динара за туристичке пројекте у Врању, а реконструкција Градског парка један је од најзначајнијих. Ваш крај има огроман потенцијал за развој туризма и очекујемо нове локалне иницијативе и идеје, а ресорно Министарство ће наставити да вам пружа подршку. Врањанци, надам се да ћете пуно лепих тренутака и ви и ваши најмилији проводити у овом парку уз све садржаје које он сада пружа”, поручила је Матић.

Министарка Татјана Матић је на путу до Врања посетила и Ниш, како би се састала са градоначелницом Ниша, Драганом Сотировском и представницима Градске управе.