Ministarka Matić posetila 31. Roštiljijadu

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je 31. Roštiljijadu u Leskovcu.

”Roštiljijada je jedna od najvećih privredno – turističkih manifestacija u Evropi, zbog koje se grad Leskovac na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja. Ovo umnogome doprinosi porastu imidža Leskovca kao velikog centra juga Srbije, imajući u vidu da manifestaciju godišnje poseti blizu pola miliona posetilaca”, rekla je Matić.

Ona je dodala da je Leskovac grad duge i bogate istorije, sa mnogim prirodnim lepotama u njegovoj okolini. Blizu je planina Kukavica, koju mnogi ljubitelji prirode smatraju i vazdušnom banjom, Grdelička klisura, Strogi rezervat prirode ”Zeleniče”, zatim ostaci tvrđave iz 15. veka Skobaljić grad, kao i jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Srbiji, Caričin grad koji privlači veliku pažnju turista.

Matić je istakla: ”Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u periodu 2015-2021. za projekte razvoja turizma u Leskovcu ukupno opredelilo 34.500.000 dinara, od čega je 19.500.000 dinara opredeljeno za manifestaciju Roštiljijada”. U 2021. godini Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je sredstva u iznosu od 10.000.000 dinara za sanaciju omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru, čime će biti obezbeđeni uslovi za odmor, rekreaciju i edukaciju, kao i unapređenje i osavremenjivanje smeštajnih kapaciteta, što će doprineti stvaranju opšteg pozitivnog imidža Vlasine kao konkurentne destinacije i stvaranju turističkog proizvoda Vlasinskog jezera.