Министарка Матић посетила 31. Роштиљијаду

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила је 31. Роштиљијаду у Лесковцу.

”Роштиљијада је једна од највећих привредно – туристичких манифестација у Европи, због које се град Лесковац на туристичкој карти Србије препознаје по специјалитетима са роштиља. Ово умногоме доприноси порасту имиџа Лесковца као великог центра југа Србије, имајући у виду да манифестацију годишње посети близу пола милиона посетилаца”, рекла је Матић.

Она је додала да је Лесковац град дуге и богате историје, са многим природним лепотама у његовој околини. Близу је планина Кукавица, коју многи љубитељи природе сматрају и ваздушном бањом, Грделичка клисура, Строги резерват природе ”Зелениче”, затим остаци тврђаве из 15. века Скобаљић град, као и један од најзначајнијих археолошких локалитета у Србији, Царичин град који привлачи велику пажњу туриста.

Матић је истакла: ”Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у периоду 2015-2021. за пројекте развоја туризма у Лесковцу укупно определило 34.500.000 динара, од чега је 19.500.000 динара опредељено за манифестацију Роштиљијада”. У 2021. години Министарство трговине, туризма и телекомуникација одобрило је средства у износу од 10.000.000 динара за санацију омладинског насеља на Власинском језеру, чиме ће бити обезбеђени услови за одмор, рекреацију и едукацију, као и унапређење и осавремењивање смештајних капацитета, што ће допринети стварању општег позитивног имиџа Власине као конкурентне дестинације и стварању туристичког производа Власинског језера.