Ministarka Matić otvorila 58. Ljubičevske konjičke igre

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je manifestaciju ”Ljubičevske konjičke igre”, koja već 58. godinu na veličanstven način razvija i čuva duh konjarstva.

”Upravo ova manifestacija postavila je čvrste temelje konjičkog sporta, ali i turizma u Požarevcu. Manifestacija Ljubičevske konjičke igre je jedna od najinteresantnijih na turističkoj mapi Srbije, koja godišnje privuče preko 70.000 domaćih i stranih turista”, rekla je ministarka Matić.

U svom govoru ministarka je istakla da je Požarevac postao poznat u Evropi još 1718. godine potpisivanjem Požarevačkog mira, a danas ovaj grad poznaju i po ”Ljubičevskim konjičkim igrama”, ali i mnogim kulturno-istorijskim spomenicima. Požarevac kao administrativni, ekonomski i kulturni centar Braničevskog okruga ima ogromne predispozicije da postane još značajnija turistička destinacija.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je to prepoznalo i u periodu od 2015. do 2021. za projekte razvoja turizma u Požarevcu ukupno opredelilo 95,2 miliona dinara.

Tom prilikom je istakla da Srbija zaključno sa 31. avgustom beleži 1.760.668 dolazaka turista, a čak 7.117.239 ostvarenih noćenja. Na kraju, ministarka je prisutnima poželela da uživaju u trodnevnoj igri slobode, tradicije i viteštva, a učesnicima puno sreće u takmičenju.