Министарка Матић отворила 58. Љубичевске коњичке игре

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић отворила је манифестацију ”Љубичевске коњичке игре”, која већ 58. годину на величанствен начин развија и чува дух коњарства.

”Управо ова манифестација поставила је чврсте темеље коњичког спорта, али и туризма у Пожаревцу. Манифестација Љубичевске коњичке игре је једна од најинтересантнијих на туристичкој мапи Србије, која годишње привуче преко 70.000 домаћих и страних туриста”, рекла је министарка Матић.

У свом говору министарка је истакла да је Пожаревац постао познат у Европи још 1718. године потписивањем Пожаревачког мира, а данас овај град познају и по ”Љубичевским коњичким играма”, али и многим културно-историјским споменицима. Пожаревац као административни, економски и културни центар Браничевског округа има огромне предиспозиције да постане још значајнија туристичка дестинација.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је то препознало и у периоду од 2015. до 2021. за пројекте развоја туризма у Пожаревцу укупно определило 95,2 милиона динара.

Том приликом је истакла да Србија закључно са 31. августом бележи 1.760.668 долазака туриста, а чак 7.117.239 остварених ноћења. На крају, министарка је присутнима пожелела да уживају у тродневној игри слободе, традиције и витештва, а учесницима пуно среће у такмичењу.