Министарка Матић отворила “Нушићијаду”

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић отворила је 12. ивањички фестивал културе, хумора и забаве ”Нушићијаду”.

”Иако је Бранислав Нушић рођен у Београду, Нушићијада је рођена у Ивањици. Посебност и значај манифестације међународног одзива као што је Нушићијада, огледа се пре свега у дугој традицији неговања сећања на Бранислава Нушића и његова ненадмашна дела, али такође и у напорима локалне заједнице која посвећено и поносно годинама развија фестивал и представља свој национални и културни идентитет. Желим вам успешан фестивал и уживање у тродневном празнику хумора и весеља”, рекла је Матић.

Она је истакла да је ивањички крај туристички драгуљ Србије и пионир у сеоском туризму, а овај крај препознао и УНЕСКО, који је планину Голију уврстио у једини природни резерват биосфере у Србији.

”Свесни природне, али и културно-историјске вредности овог краја, МТТТ тежи унапређењу квалитета туристичке и културне понуде овог поднебља. У периоду од 2015. до 2021. године уложено је 34.180.000 динара за различите инфраструктурне и пројекте промоције, манифестације и едукације”, завршила је Матић.

При доласку на ”Нушићијаду”, Матић је заједно са председником општине Момчилом Митровићем обишла КОВИД-19 пунк постављен на уласку у град, на коме се проверавају потврде о вакцинацији, ПЦР или антигенски тестови, а могуће је и тестирати се у оближњем Дому здравља.