Матић: Увођење ИКТ-а у систем образовања представља циљ Министарства

Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација састала се данас са Тони О’Брајеном, директором Британског савета (British Council) за западни Балкан, председницом Националног просветног савета Десанком Радуновић и Дејвидом Хаселом, експертом из Велике Британије.

Тема састанка била је успостављање и разрада заједничких циљева у смеру развоја примене ИКТ-а у образовању, које ће детаљније бити представљене на сутрашњем округлом столу који организују Министарство просвете, науке и технолoшког развоја и Национални просветни савет, уз стручну и финансијску подршку Британског савета (British Council) и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.

На састанку је договорено да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржати доношење акционог плана за унапређивање улоге ИКТ-а у образовању, као и оснивање интердисциплинарног савета који би ујединио стручњаке из различитих области ради остваривања активности предвиђених акционим планом.

Национални просветни савет и Британски савет су дали подршку идеји о оснивању буџетског фонда из кога би се финансирали пројекти везани за примену ИКТ-а у образовању.

Округли сто, који ће се одржати у петак 30. маја 2014. године у Палати Србија окупиће значајне актере у области образовања и е-управљања како би се формулисала заједничка платформа о улози нових технологија у ефективном управљању системом образовања.