Матић: ”Оснаживање жена важан стратешки циљ”

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић данас је посетила Аранђеловац и присуствовала Конференцији поводом завршетка пројекта ”Оснаживање жена из руралних средина општине Аранђеловац у социјалном и предузетничком контексту”.

”По многим обрасцима учења и понашања, сматра се да су мушкарци ти који су предодређени за науку, инжењерска знања, предузетништво и из ових области често се искључују или обесхрабрују жене, које подједнако могу да допринесу. Због тога Министарство трговине, туризма и телекомуникације веома ангажовано приступа тражењу начина да се овај друштвени проблем  адекватним мерама подршке превазиђе не би ли друштвену и економску улогу жена у друштву поставио на право место”, рекла је министарка Матић.

Матић је истакла да је једно од важних стратешких опредељења Владе Републике Србије управо родна равноправност и у циљу оснаживања и подршке жена, ресорно Министарство је од 2016. године за укупно 77 различитих пројеката кроз своје програме определило 62.389.303,61 динара.

”Наше вредне, пожртвоване, виспрене жене, за које се увек говори да од динара знају да направе два, тек ће моћи више и боље када схвате да нису саме, да су важне, и да им је друштво захвално за све што чине”, поентирала је Матић.

Након Конференције министарка Матић обишла је информациони центар општине Аранђеловац и похвалила модеран концепт центра и његову функционалност која одговара потребама савремених туриста. Након тога, обишла је и парк Буковичке бање, бање која је окосница туризма у Аранђеловцу.