Ljajić obišao novoizgrađeni kompleks bazena u Selters banji

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas novoizgrađeni kompleks otvorenog bazena u Selters banji za koji je resorno ministarstvo izdvojilo 45 miliona dinara što je gotovo polovina od ukupne investicije.

Ministar je tom prilikom izjavio da je izgradnja ovog bazena sa pratećim sadržajima u vrednosti od 100 miliona dinara u funkciji poboljšanja ponude banje koja ima ogromne neiskorišćene potencijale.

Država, kako je naveo, mora da radi na izgradnji infrastrukture i promociji Selters banje koja ima prednosti u odnosu na sve ostale banje u Srbiji jer je svega 45 kilometara udaljena od Beograda, a 60 kilometara od aerodroma Nikola Tesla.

„To je potencijal koji nažalost do sada nije bio u funkciji razvoja Selters banje, niti čitavog regiona“, naveo je ministar.

On je rekao da je u planu izgradnja blatnog kupatila i bazena sa mineralnom vodom kako bi se poboljšali sadržaji i privukao što veći broj turista.

Podsetio je na činjenice da Selters banja ima najveći broj postelja u odnosu na druge banje u Srbiji i da je najveća po veličini i po indikacionom području koje pokriva.

Ministar je ukazao da u Selters banji posetioci provode najviše vremena u odnosu na ostale banje, preko 20 dana, zbog čega se svrstala na četvrto mesto po broju noćenja.

„ Nažalost, Selters banja je po broju dolazaka tek na 14. mestu među ostalim banjama i sa vrlo malim brojem inostranih gostiju. Broj dolazaka moramo da povećamo i da sve što je potencijal ove banje stavimo u punu funkciju“, istakao je Ljajić.