Љајић обишао новоизграђени комплекс базена у Селтерс бањи

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обишао је данас новоизграђени комплекс отвореног базена у Селтерс бањи за који је ресорно министарство издвојило 45 милиона динара што је готово половина од укупне инвестиције.

Министар је том приликом изјавио да је изградња овог базена са пратећим садржајима у вредности од 100 милиона динара у функцији побољшања понуде бање која има огромне неискоришћене потенцијале.

Држава, како је навео, мора да ради на изградњи инфраструктуре и промоцији Селтерс бање која има предности у односу на све остале бање у Србији јер је свега 45 километара удаљена од Београда, а 60 километара од аеродрома Никола Тесла.

„То је потенцијал који нажалост до сада није био у функцији развоја Селтерс бање, нити читавог региона“, навео је министар.

Он је рекао да је у плану изградња блатног купатила и базена са минералном водом како би се побољшали садржаји и привукао што већи број туриста.

Подсетио је на чињенице да Селтерс бања има највећи број постеља у односу на друге бање у Србији и да је највећа по величини и по индикационом подручју које покрива.

Министар је указао да у Селтерс бањи посетиоци проводе највише времена у односу на остале бање, преко 20 дана, због чега се сврстала на четврто место по броју ноћења.

„ Нажалост, Селтерс бања је по броју долазака тек на 14. месту међу осталим бањама и са врло малим бројем иностраних гостију. Број долазака морамо да повећамо и да све што је потенцијал ове бање ставимо у пуну функцију“, истакао је Љајић.