Ljajić: Garaža rešava gorući problem na Kopaoniku

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktor Javnog preduzeća ,,Skijališta Srbije” Dejan Ćika, prisustvovali su danas na Kopaoniku početku radova na izgradnji prve javne garaže sa heliodromom, koja bi trebalo da bude završena do decembra ove godine.

Tom prilikom, Ljajić je rekao da će izgradnja garaže sa 312 parking mesta, koji je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata na Kopaoniku, značajno doprineti rešavanju hroničnog, gorućeg problema, koji pre svega imaju turisti na ovoj planini tokom zimske turističke sezone.

,,Izgradnja garaže sa 312 parking mesta, izgradnja heliodroma, nešto je što je bilo itekako potrebno Kopaoniku, kao jednom od glavnih turističkih centara, destinacija u zemlji“, izjavio je ministar.

On je naveo da je investicija vredna više od 570 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 100 miliona dinara, dok će ostala sredstva biti obezbeđena iz redovnog poslovanja Javnog preduzeća ,,Skijališta Srbije”.

,,U svakom slučaju, nešto što će biti apsolutno vraćeno kroz prihode koje će Skijališta Srbije ubirati. Verujemo da je ovo jedan od onih projekata na koji se dugo čekalo i nadam se da će projekat biti završen onda kada je i planiran, a to je do početka zimske turističke sezone, najkasnije do decembra meseca“, zaključio je Ljajić.