Љајић: Гаража решава горући проблем на Копаонику

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и директор Јавног предузећа ,,Скијалишта Србије” Дејан Ћика, присуствовали су данас на Копаонику почетку радова на изградњи прве јавне гараже са хелиoдромом, која би требало да буде завршена до децембра ове године.

Том приликом, Љајић је рекао да ће изградња гараже са 312 паркинг места, који је један од најважнијих инфраструктурних пројеката на Копаонику, значајно допринети решавању хроничног, горућег проблема, који пре свега имају туристи на овој планини током зимске туристичке сезоне.

,,Изградња гараже са 312 паркинг места, изградња хелиодрома, нешто је што је било итекако потребно Копаонику, као једном од главних туристичких центара, дестинација у земљи“, изјавио је министар.

Он је навео да је инвестиција вредна више од 570 милиона динара, од чега је Министарство трговине, туризма и телекомуникација издвојило 100 милиона динара, док ће остала средства бити обезбеђена из редовног пословања Јавног предузећа ,,Скијалишта Србије”.

,,У сваком случају, нешто што ће бити апсолутно враћено кроз приходе које ће Скијалишта Србије убирати. Верујемо да је ово један од оних пројеката на који се дуго чекало и надам се да ће пројекат бити завршен онда када је и планиран, а то је до почетка зимске туристичке сезоне, најкасније до децембра месеца“, закључио је Љајић.