Љајић: Забрањено повећавање цена 36 производа

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да је држава због ситуације у вези са корона вирусом донела одлуку о ограничењу цена 36 производа, забранила извоз појединих основних животних намирница и заштитне опреме, те подсетио да грађани могу да пријаве инспекцији уколико продавци не поступају по новим уредбама.

Према његовим речима, током протеклих дана било је позива грађана који су се жалили на повећане цене, пре свега заштитних маски, које су, каже министар, скочиле за 200 до 230 динара, али и обавештавали где нема довољно заштитне опреме.

„Грађани пријављују апотеке и продавнице где су скочиле цене. Из Новог Сада се јављају и кажу да нема више заштитних маски. Морам да кажем да су нам грађани давали реалне примедбе, али и сугестије како да решимо неке проблеме“, рекао је Љајић за ТВ Прва.

Министар истиче да је инспекција била на терену и проверавала набавне и продајне цене и додао да су пре ванредног стања продавци легално могли да повећавају цене, иако то није било морално, али да сада у ситуацији ванредног стања то неће бити могуће.

Каже да ће за кришење те уредбе бити предвиђене казне.