Ljajić u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje.

Predsednik Alijev tom prilikom izrazio je zadovoljstvo stepenom političke saradnje Srbije i Azerbejdžana koja je na nivou strateškog partnerstva, dodajući da bi i u ekonomskoj sferi odnosi dve zemlje u skorijoj budućnosti trebalo da dostignu taj nivo.

Ljajić u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana

Alijev je istakao i da očekuje uspešan završetak razgovora o kreditiranju izgradnje autoputa Ruma-Šabac-Loznica od strane Azerbejdžana, kao još jednog dokaza uspešne saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture.

Alijev i Ljajić su tokom sastanka definisali sektore poljoprivrede i turizma kao oblasti u kojima postoji najveći potencijal za proširivanje obima međusobne razmene.

Tokom boravka u Bakuu, Ljajić je sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom otvorio privredni forum na kome su predstavnici turističkih destinacija Palić, Sokobanja i Banja Rusanda, potencijalnim azerbejdžanskim investitorima predstavili svoje razvojne projekte.