Љајић у Бакуу са председником Азербејџана

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Бакуу са председником Азербејџана Илхамом Алијевим, са којим је разговарао о унапређењу укупних политичких и економских односа две земље.

Председник Алијев том приликом изразио је задовољство степеном политичке сарадње Србије и Азербејџана која је на нивоу стратешког партнерства, додајући да би и у економској сфери односи две земље у скоријој будућности требало да достигну тај ниво.

Љајић у Бакуу са председником Азербејџана

Алијев је истакао и да очекује успешан завршетак разговора о кредитирању изградње аутопута Рума-Шабац-Лозница од стране Азербејџана, као још једног доказа успешне сарадње две земље у области инфраструктуре.

Алијев и Љајић су током састанка дефинисали секторе пољопривреде и туризма као области у којима постоји највећи потенцијал за проширивање обима међусобне размене.

Током боравка у Бакуу, Љајић је са министром економије и индустрије Азербејџана Шахином Мустафајевом отворио привредни форум на коме су представници туристичких дестинација Палић, Сокобања и Бања Русанда, потенцијалним азербејџанским инвеститорима представили своје развојне пројекте.