Љајић: Стабилно пословање Меркатор С у Србији

Потпредседник Владе и министар трговине туризма и телекомуникација Расим Љајић, изјавио је данас гостујући на РТС, да је стабилно пословање Меркатора С у Србији који је део Агрокора, али да се и даље обавља стални надзор како би се заштитила права запослених, интереси добављача, али и интереси српске економије.

,,Фирме које послују у Србији и даље су стабилне, измирују обавезе према малим добављачима. Направљен је договор са шест великих добављача око редовне испоруке робе, тако да ту не прети опасност да дође до обуставе испоруке“, рекао је министар и нагласио да је циљ да Меркатор С, са Дијамантом и Фрикомом настави даље да послује у Србији.

Љајић је додао да то што се Агрокор у Хрватској решава имовине која није неопходна за пословање компаније није неочекивана одлука и подсетио да Агрокору предстоји темељна реорганизција, реструктурирање компаније.

,,Дугови су 5,4 милијарде евра, без дуговања Меркатора. Ми смо прошле недеље имали састанак са повереником хрватске владе у Агрокору и све фирме које послују у Србији и даље су стабилне“, закључио је министар.

У оквиру Меркатор С у Србији ради 11.000 људи, а послују са 650 добављача.