Љајић: Србија регионални хаб за кинеске инвестиције

Потпредседник владе и министар трговине, турузма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да се Србија позиционирала као важна регионална тачка, регионални хаб за кинеске инвестиције у овом делу Европе.

Он је на ТВ Пинк нагласио да је посета српске делегације Кини од огромне важности за нашу земљу, јер је „једна мала Србија у фокусу пажње једне велике Кине“.

„Са економске стране то је од велике важности за нас. Ниједна земља у региону нема тако интензивни политички дијалог и економске односе са Кином“, нагласио је Љајић.

Он је истакао и да се Србија сада позиционирала и на туристичкој мапи Кине, што отвара врата да већи број кинеских туриста долази у Србију.

Бенефити су већ видљиви, каже министар и додаје да је у првих седам месеци Србија имала више туриста из Кине него целе прошле године.

„У првих седам месеци имали смо 56.000 туриста из Кине, прошле године их је било 51.000. Ако се тренд настави имаћемо ускоро 100.000 кинеских туриста“, нагласио је он.

Подсећа да је у Србију до пре две године долазило 18.000 туриста из Кине, да је ово велика туристичка шанса, јер је то велика земља, велико тржиште.