Љајић са амбасадорима арапских земаља о могућим улагањима

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадорима десет арапских земаља у Београду, са којима је на радном ручку у амбасади Туниса разговарао о могућностима за привлачење нових инвестиција у Србију и унапређењу трговинских веза наше земље и арапског света.

Поред амбасадора Туниса, радном ручку су присуствовали и амбасадори Алжира, Египта, Марока, Либана, Уједињених Арапских Емирата, Ирака, Палестине, Кувајта и Либије.

Том приликом потпредседник Владе Расим Љајић је упознао амбасадоре за свим погодностима које су доступне инвеститорима у Србији, додајући да је наша земља водећа у региону када је у питању привлачење страних инвестиција.

Љајић је као посебно интересантну област за улагања истакао сектор бањског и здравственог туризма и позвао све заинтересоване инвеститоре да улажу у развој српских бања.

Током сусрета Љајића са амбасадорима било је речи и о могућностима за унапређење трговинске сарадње кроз различите облике билатералних аранжмана између Србије и десет поменутих земаља.