Љајић: Први уговори између српских и компанија из УАЕ

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација  Расим Љајић рекао је  да су српске компаније направиле прве прелиминарне договоре и уговоре са компанијама из Уједињених Арапских Емирата.

Љајић је, након састанка са 20 компанија из УАЕ, који је одржан у Београду, изјавио да су неке од ових арапских фирми отвориле или ће отворити своје канцеларије у Србији. Он је рекао и да су оне заинтересоване да послују и са компанијама из Србије.

„Разговарали смо о изграђни хотела у Београду и појединим планинским центрима Србије. Такође смо разговарали и о изградњи шопинг молова у Беграду“, рекао је Љајић новинарима након састанка.

Потпредседник Владе је додао и да је било речи о извозу наших пољопивредних производа на арпско тржиште, као и да постоји могућност сарадње у области грађевинске и ИТ индустрије.

„У посети је једна велика фармацеутска компанија која је заинтересована за куповину и приватизацију наших компанија из ове области“, рекао је Љајић и додао да постоји простор и за сарадњу у области некретнина.

Љајић је истакако да би ову шансу Србија требало да искористи, а да то подразумева ефикасност на више поља, скраћивање биократских процедура, јер ће то бити најбољи сигнал за све инвестиције и улагаче у Србију.