Љајић позвао турске привреднике да наставе са улагањима у Србији

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић позвао је данас турске привреднике окупљене у Пословном удружењу за економске односе са иностранством (ДЕИК) да наставе са улагањима у Србији, с обзиром на позитивна искуства улагача из те земље који су покренули бизнис у градовима широм наше земље.

„Сви који су одлучили да покрену производњу у Србији, размишљају о повећању досадашњих капацитета, што довољно говори о стабилности и пословној клими за инвестиције код нас“ рекао је Љајић на састанку са турским привредницима у седишту ДЕИК у Истанбулу.

Координатор удружења привредника ДЕИК за Србију Бајрам Акгул истакао је да су упркос тренутној економској ситуацији у Турској, привредници из те земље заинтересовани за улагања у Србију, зато што је наша земља за њих најзначајнија инвестициона дестинација у региону. Нарочито, додао је Акгул, због споразума о слободној трговини које Србија има са трећим земљама.

На састанку је договорено да се током предстојећег Међународног привредног сајма у Измиру, чији је Србија земља партнер, одржи привредни форум две земље на коме би се разговарало о конкретним облицима сарадње у наредном периоду.