Љајић положио камен темељац за хотел у Коштунићима

Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић положио је данас камен темељац за изградњу хотела у туристичко-рекреативном комплексу у Коштунићима који би требало да почне са радом за две године и у који ће бити уложено око два милиона евра.

За реализацију пројеката у туристичко-рекреативном центру ,,Момчило Чековић” из Фонда за развој ће бити додељен кредит у износу од 50 милиона динара, што је око 420 хиљада евра.

„Верујем да ће за две године када овај хотел проради бити запослено 50 људи из овог краја и да ће то бити подстрек и за остале из овог региона де се баве другим врстама бизниса, а све у циљу привлачења нових туриста“, рекао је министар том приликом.

Министар је истакао да овај етно комплекс, који је по много чему јединствен у Србији, до сада није био довољно искоришћен јер је у Коштуниће годишње долазило око 6.000 туриста, од којих су 20 одсто страни.

„Оно што је недостајало Коштунићима је овакав садржај, модеран хотел који ће подстаћи један нови вид туризма, а то је конгресни туризам с обзиром да пословни туристи троше четири пута више од уобичајених, а велнес туристи троше дупло више од туриста који посећују нашу землљу“, објаснио је министар и указао да би овај ресурс требало убудуће искористити.

Љајић је позвао и остале представнике туристичке привреде да конкуришу за средства која влада обезбеђује за развој туризма, како кроз средства која додељује Министарство трговине, туризма и телекомуникација, тако и кроз веома повољне кредите Фонда за развој са каматном стопом од један одсто и роком отплате до 7 година.

„Према томе, имате најјефтинији начин да дођете до средстава и да улажете у туризам јер тако обезбеђујемо преко потребну синергију између онога што треба да ради држава на плану изградње туристичке инфраструктуре и онога што треба да ради туристичка привреда изградњом оваквих хотела“, закључио је министар.