Ljajić: Palić među pet najvažnijih destinacija

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, izjavio je prilikom obilaska rekonstruisane Letnje pozornice i Termalnog bazena na Paliću, da Subotica i Palić prema Strategiji razvoja turizma spadaju među 18 prioritetnih turističkih destinacija.

,,Ja bih dodao da Palić spada među pet najvažnijih turističkih destinacija, sa najvećim potencijalom u Srbiji.

Nažalost, i ovde se ponavlja slična situacija kao i u mnogim drugim mestima gde govorimo o šansama i potencijalima, a ne konkretnim rezultatima jer mi ne možemo da budemo zadovoljni sa turističkim prometom niti u Subotici niti na Paliću“, izjavio je Ljajić.

Ministar je istakao da će na ovoj destinaciji ključno za razvoj turizma biti ulaganje u infrastrukturu, što je prema njegovim rečima, osnov za privlačenje domaćih i stranih investitora.

Ljajić: Palić među 5 najvažnijih destinacija

,,Moramo da učinimo puno više, s jedne strane na turističkoj infrastrukturi, za šta ćemo odvojiti mnogo više sredstava u 2018. godini. Prvi projekat će biti potpuni završetak Letnje pozornice, da do kraja realizujemo ono što je plan Grada Subotice i samog Palića. Nastavićemo i radove na rekonstrukciji Termalnog bazena, to će takođe donositi prihode i Paliću i Gradu Subotici”.

Ljajić je podsetio da se na Paliću tokom godine održi oko 40 sportskih, muzičkih i kulturnih manifestacija, ističući da bi taj broj trebalo da se poveća na najmanje 60 kako bi Subotica i Palić sa turističkom infrastrukturom koja se planira bili celogodišnje turističke destinacije.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u dosadašnje rekonstruisanje Letnje pozornice investiralo deset miliona dinara dok je za uređenje Termalnog bazena uloženo 12 miliona dinara.

Direktor JP ,,Park Palić“ Nebojša Daraboš, očekuje da će ove investicije doprineti razvoju turizma na Paliću.

Projekat Letnje pozornice je završen u roku od mesec dana, a prema rečima Daraboša, očekuje se da ovaj objekat doprinese razvoju manifestacionog turizma.

,,S druge strane, svi znamo u kakvom je stanju Termalni bazen bio i koliko je i moralnih i finansijskih sredstava bilo potrebno da se taj bazen pokrene i da se taj prostor na drugačiji način stavi u funkciju”, zaključio je direktor JP „Park Palić“.