Љајић: Палић међу пет најважнијих дестинација

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, изјавио је приликом обиласка реконструисане Летње позорнице и Термалног базена на Палићу, да Суботица и Палић према Стратегији развоја туризма спадају међу 18 приоритетних туристичких дестинација.

,,Ја бих додао да Палић спада међу пет најважнијих туристичких дестинација, са највећим потенцијалом у Србији.

Нажалост, и овде се понавља слична ситуација као и у многим другим местима где говоримо о шансама и потенцијалима, а не конкретним резултатима јер ми не можемо да будемо задовољни са туристичким прометом нити у Суботици нити на Палићу“, изјавио је Љајић.

Министар је истакао да ће на овој дестинацији кључно за развој туризма бити улагање у инфраструктуру, што је према његовим речима, основ за привлачење домаћих и страних инвеститора.

Љајић: Палић међу 5 најважнијих дестинација

,,Морамо да учинимо пуно више, с једне стране на туристичкој инфраструктури, за шта ћемо одвојити много више средстава у 2018. години. Први пројекат ће бити потпуни завршетак Летње позорнице, да до краја реализујемо оно што је план Града Суботице и самог Палића. Наставићемо и радове на реконструкцији Термалног базена, то ће такође доносити приходе и Палићу и Граду Суботици”.

Љајић је подсетио да се на Палићу током године одржи око 40 спортских, музичких и културних манифестација, истичући да би тај број требало да се повећа на најмање 60 како би Суботица и Палић са туристичком инфраструктуром која се планира били целогодишње туристичке дестинације.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у досадашње реконструисање Летње позорнице инвестирало десет милиона динара док је за уређење Термалног базена уложено 12 милиона динара.

Директор ЈП ,,Парк Палић“ Небојша Дарабош, очекује да ће ове инвестиције допринети развоју туризма на Палићу.

Пројекат Летње позорнице је завршен у року од месец дана, а према речима Дарабоша, очекује се да овај објекат допринесе развоју манифестационог туризма.

,,С друге стране, сви знамо у каквом је стању Термални базен био и колико је и моралних и финансијских средстава било потребно да се тај базен покрене и да се тај простор на другачији начин стави у функцију”, закључио је директор ЈП „Парк Палић“.