Љајић отворио туристичку сезону у Потпећкој пећини

Потпредседнк Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас летњу туристичку сезону у Потпећкој пећини код Ужица, за чије су унутрашње и спољашње уређење ресорно министарство, град Ужице и Туристичка организација Ужица издвојили осам милиона динара.

Љајић је том приликом рекао да је неопходно Ужице позиционирати као важан туристички центар и место за развој транзитног туризма, како би се туристи који иду према Тари, мору и Златибору задржали и у Ужицу.

,,Морамо да обогатимо туристичку понуду Ужица и његове потенцијале ставимо у економску и функцију туристичког развоја града. Ово је корак у том правцу, јер је Потпећка пећина својеврсна туристичка атракција и морамо више да радимо на њеној пропаганди, јер сигурно 90 одсто грађана Србије не зна да она постоји, а ја бих је топло препоручио“, казао је Љајић.

Потпећка пећина је позната по највишем отвору на Балкану од око 50 метара. Дуга је око 10 километара, а туристима је достпуно 555 метара.

Новцем министарства и града у пећини су замењене електроинсталације, постављен нови мобилијар, сувенирница, инфо-табле и путна сигнализација.

Пећина је отворена за посетиоце током сезоне која траје од априла до новембра, а током 2018. године ју је посетило више од 8.000 туриста.