Љајић отворио спортску халу у одмаралишту „Голија“ на Златибору

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас нову спортску халу у дечјем одмаралишту ,,Голија“ на Златибору, у коју је уложено 34 милиона динара.

Љајић је том приликом истакао да је намера била да се то одмаралиште позиционира као важна дестинација за развој школског туризма, као и да се привуче што више деце и спортиста млађих категорија.

Тај циљ је већ постигнут, о чему сведоче одржани одбојкашки и кошаркашки кампови, који су окупили учеснике из 19, односно 25 земаља, навео је он, додавши да је у плану изградња сауне, слане собе, теретане и дечје играонице, чиме ће се заокружити туристичка понуда.

Према његовим речима, Златибор је једна од три водеће дестинације у домаћем туризму, са невероватним потенцијалом за даљи раст и развој.

Влада Србије је у протекле две и по године овде инвестирала 130,5 милиона динара и планирамо нова улагања у побољшање туристичке инфраструктуре и укупне понуде Златибора, нагласио је потпредседник Владе.

Тежиште је, како је навео, на спортском туризму, при чему ће се у наредном периоду радити на томе да се Златибор позиционира као важно место за припреме различитих спортиста, закључио је министар.