Љајић отворио „Први вински маратон“ на Палићу

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас манифестацију „Први вински маратон“ на Палићу и истакао да овај фестивал има потенцијал да буде међу најпосећенијим у Србији.

Љајић отворио „Први вински маратон“ на Палићу

„Ово је манифестација која се први пут одржава и то је својеврсни куриозитет, имајући у виду да имамо девет регистрованих винских путева и још осам винских оаза. Сигуран сам да ова манифестација има потенцијал да буде међу седам до осам најважнијих, најбројнијих и најпосећенијих у Србији“, истакао је Љајић на Палићу.Он је додао да ће ове године „Први вински маратон“ имати хиљаду учесника, а да ће кроз фестивал проћи око 100 хиљада туриста од чега је петина странаца.

„Данас пробијамо лед, преузели смо искуство других земаља које имају много већу традицију у организацији оваквих маратона, пре свега мислим на Вински маратон у Бордоу“, додао је министар и изразио уверење да ће наредне године фестивал бити знатно бројнији.

Љајић отворио „Први вински маратон“ на Палићу

Љајић је оценио да је ово најбољи начин за брендирање Палића и Суботице као туристичке дестинације, али и за истовремено брендирање Србије као важне дестинације са становишта овог вида туризма.

Министар је подсетио да у Србији има око 900 манифестација, а ако се узму у обзир и оне које имају мањи значај, тај број досеже и до 3.000.