Љајић отворио градски базен у Брусу

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас у Брусу реконструисани градски базен у који је Министарство трговине, туирзма и телекомуникација уложило средства у износу од 19 милиона динара.

Том приликом је министар изјавио да је ресорно Министарство Стратегијом развоја туризма за период од 2016-2025. године дефинисало 18 приоритетних туристичких дестинација у земљи, а да је једна од главних Копаоник са околином. ,,Ту свакако рачунамо на Јошаничку бању и Брус”, рекао је он.

Љајић је истакао да ресорно Министартсво све ради у складу са том Стратегијом, а један од циљева је и да, пре свега, Копаоник буде целогодишња туристичка дестинација.

,,Нема више туризма и нема тог профита који може да за два месеца омогући да живите годину дана. Копаоник мора да буде дестинација која ће да функционише током читаве године. Према томе развој летњег туризма, поред тога што је Копаоник зимски центар је нешто што је апсолутни приоритет”, изјавио је министар.

Говорећи о потенцијалима Бруса, Љајић је истакао да је улагање у реконструкцију базена само почетак инвестиција и улагања. Брус је, како је навео, богат са културно-историјским знаменитостима. Ту су средњовековни град Козик, два манастира Милентија и Лепенац, а својевремено је био проглашен ваздушном бањом.

,,Ту је и језеро Ћелије, морамо да радимо на инфраструктури око језера, да не буде само риболов једна од понуда него и купалишта. Морамо да омогућимо приватном сектору да улаже у смештајне капацитете. Смештајни капацитети су хронични проблем Бруса. Такође, Брзеће је дестинација близу Бруса и у њу морамо да улажемо да би се добила једна целина и озбиљна туристичка дестинација”, рекао је потпредседник.

Љајић је закључио да инфраструктура у Брусу мора да се доведе до тог нивоа да и домаћим и страним туристима буде доступно све оно што Брус као дестинација има да понуди.

Председник општине Брус Милутин Јеличић је изјавио да је олимпијски базен реконструисан захваљујући средствима Министарства трговине, туризма и телекомуникација и да је направљена једна од најбољих фабрика воде.

,,Захваљујућу средствима Министарства и Владе Републике Србије грађани Бруса ће од сада моћи да се купају у чистој и бистрој води”, изјавио је Јеличић.