Љајић отворио 24. Дринску регату

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација званично је отворио 24. Дринску регату, која према његовим речима, има огроман значај за промоцију Србије.

,,Дринска регата је са правом прошле године проглашена за најбољу у Србији”, изјавио је министар и истакао да је манифестација од националног значаја која поред великог спуста реком Дрином од Перућца до Рогачице обухвата и многобројне пратеће садржаје, који сваке године у јулу у Бајину Башту привуку више од 100.000 посетилаца.

Љајић отворио 24. Дринску регату

Љајић је рекао да Дринска регата као најстрарија централна манифестација на води, најмасовнија манифестација у Западној Србији, једна од десет најпосећенијих у земљи, представља најбољу могућу манифестацију за промоцију активног одмора код нас. ,,Ми Србију управо због оваквих манифестација желимо да позиционирамо као дестинацију погодну за ову врсту туризма”, истакао је он.

Говорећи о економским аспектима манифестације на целу привреду овог краја, министар је изјавио да ће угоститељи за пет дана трајања, продати више него за преосталих 360 дана.

,,Према томе не само са економског становишта локалног становишта за развој Бајине Баште, ова манифестација има огроман значај за промоцију Србије као туристичке дестинације и очекујемо да из године у годину имамо све већи број иностраних туриста, а да бисмо то остварили морамо више да порадимо на маркетингу и побољшању локалне инфраструктуре”, закључио је Љајић.