Љајић: Оставка Рамљака без последица за фирме у Србији

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је данас да је са повереником хрватске владе за „Агрокор“ Антом Рамљаком имао добру сарадњу и редовну комуникацију са циљем решавања практичних проблема компанија из тог концерна у Србији, додајући да не очекује да Рамљакова оставка произведе било какве практичне последице на пословање тих фирми у нашој земљи.

„Ми смо у сталном контакту са пословодствима „Меркатора С“, „Фрикома“ и „Дијаманта“, као највећих „Агрокорових“ фирми у Србији. Све те компаније послују без икаквих проблема, па самим тим ни Рамљакова оставка неће изазвати никакве турбуленције“, казао је Љајић.

Једина последица ове оставке, додао је он, може се односити на процес реструктурирања „Агрокора“ у Хрватској, где је предложена нагодба са повериоцима требало да буде окончана у априлу, а сада ће вероватно да буде пролонгирана за додатна три месеца.

„То свакако неће утицати на функционисање компанија у Србији. Наш интерес јесте да се процес ретсруктурирања „Агрокора“ у Хрватској заврши што пре и да на крају буде успешан. Ми ћемо наставити да пратимо ситуацију, али у овом тренутку заиста нема разлога за било какву врсту бојазни, када је у питању пословање компанија у нашој земљи“, закључио је Љајић.