Љајић одржао конститутивну седницу Националног савета за развој туризма Републике Србије

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић председавао је данас првом овогодишњом седницом Националног савета за развој туризма Републике Србије у новом сазиву, на којoj је представљен Програм мера за унапређење развоја туризма у Републици Србији.

Седници је присуствовао и заменик председника савета, емеритус и директор Департмана за последипломске студије и међународну сарадњу Универзитета Сингидунум проф. др Слободан Унковић, коме је недавно додељено најзначајније признање Светске туристичке организације за вишегодишњи успешан рад у стимулисању развоја туризма у свету, посебно у области образовања високо стручних кадрова за туризам.

Он је изјавио да је данас разговарано о конкретним мерама за стимулисање долазака страних туриста у Србију али у исто у време и домаћих туриста да користе наше квалитетне туристичке дестинације.

Унковић је искористио прилику да честита ресорном Министарству и руководству Републике Србије и Влади на подршци коју даје стимулисање развоја туризма.

,,Туризам, трећу годину показује изванредне резултате, а ми ове године можемо да очекујемо између милијарду и четиристо и милијарду и по девизног прилива. То су значајни резултати и очекујем да ће они бити још много бољи”, закључио је проф. др Слободан Унковић.

Чланови Савета су на данашњој седници једногласно за потпредседника овог тела поново изабрали председника Алко групе Мирољуба Алексића, а договорено је да се на следећој седници, поред осталих тема, представи и предлог Плана промотивних активности за 2018. годину.