Ljajić: Očekujem stabilno poslovanje Agrokorovih firmi u Srbiji

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da očekuje da će Agrokorova preduzeća u Srbiji nastaviti da posluju stabilno i ispunjavaju sve obaveze prema zaposlenima i dobavljačima.

On je prilikom otvaranja prvog Rodinog marketa u Pirotu izjavio da je to pravo mesto da Vlada Srbije posle svega što se dešavalo ove godine u Agrokoru, pruži svu podršku Merkatoru i ostalim kompanijama koje posluju u sastavu ovog koncerna u Srbiji.

„Ovo je naša podrška jer smo sve vreme hteli da sprečimo paniku koja se dešavala i koja je realno mogla da bude najveći neprijatelj za proces koji isčekujemo, a to je da se konačno reši problem Agrokora i da ove komapnije potpuno normalno posluju u Srbiji“, ukazao je Ljajić.

Otvarajući 35. maloprodajni objekat Rode, koja je u sastavu kompanije Merkator S, ministar je izjavio da će vlada nastaviti da podstiče konkurenciju u sektoru maloprodaje što će potrošačima omogućiti još niže cene.

Ljajić je rekao da jeftinijih proizvoda nema bez savremenih trgovinskih lanaca i objekata poput ovog koji je danas otvoren u Pirotu na površini od preko tri hiljade kvadratnih metara.

Otvaranje marketa u kome je 70 odsto artikala proizvedeno u Srbiji, kako je dodao, velika je šansa za domaće dobavljače.

„Ovo je istovremeno velika šansa za sve dobavljače iz Pirota gde ima uspešnih poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode mogu da plasiraju ne samo u ovaj objekat već i u sve objekte Merkatora S i nadam se da će se ta šansa iskoristiti“, poručio je on.

Ministar je ukazao da je sektor trgovine u Srbiji vitalan i da zapošljava 262 hiljade ljudi, pri čemu je udeo trgovine u BDP- u oko devet procenata.

„Vlada Srbije će biti aposlutno spremna da podrži sve koji ulažu u srpsku privredu“, naglasio je ministar.