Љајић: Очекујем стабилно пословање Агрокорових фирми у Србији

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да очекује да ће Агрокорова предузећа у Србији наставити да послују стабилно и испуњавају све обавезе према запосленима и добављачима.

Он је приликом отварања првог Родиног маркета у Пироту изјавио да је то право место да Влада Србије после свега што се дешавало ове године у Агрокору, пружи сву подршку Меркатору и осталим компанијама које послују у саставу овог концерна у Србији.

„Ово је наша подршка јер смо све време хтели да спречимо панику која се дешавала и која је реално могла да буде највећи непријатељ за процес који исчекујемо, а то је да се коначно реши проблем Агрокора и да ове комапније потпуно нормално послују у Србији“, указао је Љајић.

Отварајући 35. малопродајни објекат Роде, која је у саставу компаније Меркатор С, министар је изјавио да ће влада наставити да подстиче конкуренцију у сектору малопродаје што ће потрошачима омогућити још ниже цене.

Љајић је рекао да јефтинијих производа нема без савремених трговинских ланаца и објеката попут овог који је данас отворен у Пироту на површини од преко три хиљаде квадратних метара.

Отварање маркета у коме је 70 одсто артикала произведено у Србији, како је додао, велика је шанса за домаће добављаче.

„Ово је истовремено велика шанса за све добављаче из Пирота где има успешних пољопривредних произвођача који своје производе могу да пласирају не само у овај објекат већ и у све објекте Меркатора С и надам се да ће се та шанса искористити“, поручио је он.

Министар је указао да је сектор трговине у Србији виталан и да запошљава 262 хиљаде људи, при чему је удео трговине у БДП- у око девет процената.

„Влада Србије ће бити апослутно спремна да подржи све који улажу у српску привреду“, нагласио је министар.