Љајић: Наставља се улагање у туристички потенцијал Дунава

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић најавио је да ће наредне године бити изграђен још један међународни пристан за крузере на Дунаву, у Земуну, као и да ће бити изграђено још пет понтона на Дунаву и Сави.

„То су почетни кораци који ће Дунав, у делу који протиче кроз Србију, учинити много већом туристичком атракцијом него до сада“, казао је Љајић на конференцији за новинаре наводећи да се планира и наставак реконструкција тврђава на Дунаву, као и додатно улагање у археолошке локалитете.

Љајић: Наставља се улагање у туристички потенцијал Дунава

Он је указао да Дунав кроз Србију са седам тврђава, два национална парка и два највећа града у држави Београдом и Новим Садом, има идеалне услове за развој туризма.

„Дунав, који је најпопуларнија река на свету, више и од Нила и од Мисисипија, за речни крузерски туризам, у Србији је још недовољно искоришћен потенцијал, али ћемо се трудити се да то надоместимо пројектима које планирамо“, рекао је Љајић.

Истакао је да је реконструкција тврђаве Голубац показала да се такве инвестиције исплате, јер је за шест месци имала већи број посета него за читаву прошлу годину, а удвостручен је и број крузера који су пристајали у Голупцу.