Љајић наложио појачану инспекцију трговаца у току ванредне ситуације

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић данас је наложио појачану инспекцијску контролу трговина због притужби о неоправданом подизању цена основних намирница у условима ванредне ситуације.

 

 

„Несавесни трговци на тај начин најдиректније крше Закон о трговини и све одлуке Владе о отклањању последица насталих катастрофалним поплавама. Поступак рада Тржишне инспекције у условима ванредне

ситуације је ригорозан и подразумева најоштрије мере, казне и последице по оне који злоупотребљавају такво стање“, изјавио је Љајић.

Он је додао да ће тржишни инспектори против трговаца који крше закон подносити пријаве и о томе обавештавати Министарство унутрашњих послова.

Љајић је најавио да ће данас, заједно са тржишним инспекторима, обићи продавнице у градовима из којих стижу пријаве о неоправданим поскупљенима.

Позвао је грађане да Тржишној инспекцији, која ће непрекидно дежурати док траје ванредна ситуација, пријаве све несавесне трговце „који ову катастрофу насталу поплавама користе да незаконито и безобзирно зараде“.

Дежурни телефон Тржишне инспекције на који градјани могу да се јаве и пријаве злоупотребе трговаца у ванредној ситуацији је 011 2699 610.