Љајић и Удовичић отворили градски базен у Сремској Митровици

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар омладине и спорта Вања Удовичић отворили су затворени градски базен у Сремској Митровици чија је изградња трајала осамнаест месеци.

Том приликом је Љајић изјавио да туризам и спорт врло често иду руку под руку и да они нису само забава и рекреација, већ треба да покрену развој. ,,И то заиста може да се догоди, уколико имамо добру спортску инфраструктуру јер само она даје услове да развијамо спорт и туризам, да омогућимо припреме великом броју спортиста, а између осталог и овде у Сремској Митровици”, рекао је Љајић.

Љајић и Удовичић отворили градски базен у Сремској Митровици

Министар је поручио да ће овакве инвестиције више привући инвеститоре да улажу у приватни смештај. ,,Ово је сигнал њима да вреди улагати у хотеле и друге смештајне капацитете, јер ће се та инвестиција врло брзо вратити с обзиром на ове потенцијале”, оценио је oн.

Љајић је закључио да Сремска Митровица има са чим да се поноси, и то не само са овим објектом већ разним ресурсима, културним наслеђем, идеалним одмаралиштима и излетиштима.

Министар Удовичић је изјавио да за њега не постоји бољи осећај него када отвара базен као и да се у спорту најбоље показује тимски рад и да у спорту без тимског рада нема резултата.