Љајић и Николова о заједничком наступу Србије и Бугарске на трећим тржиштима

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са потпредседницом Владе Бугарске за економска и демографска питања Маријаном Николовом, са којом је разговарао о унапређењу укупних политичких и привредних односа две земље.

Током састанка који је одржан у Нишу, потпредседници влада Љајић и Николова договорили су потписивање међудржавног споразума о заједничком наступу на трећим тржиштима, у циљу повећања извоза роба из Србије и Бугарске.

Љајић и Николова о заједничком наступу Србије и Бугарске на трећим тржиштима

Љајић и Николова су такође изразили задовољство чињеницом да је привредна сарадња две земље све боља, будући да је робна размена у прошлој години премашила милијарду евра и да има тенденцију даљег раста.

Како би робна размена била даље унапређивана, договорено је и одржавање бизнис форума привредника две земље у Софији у току ове године.

Љајић је истакао да велики простор за сарадњу постоји у области туризма, с обзиром на то да су Србија и Бугарска суседне земље. У прилог томе говори и податак да су бугарски туристи у прошлој години били на другом месту када су у питању доласци страних гостију у нашу земљу.